Εύκαρπος | Γνήσιες Ελληνικές Γεύσεις
Εύκαρπος | Γνήσιες Ελληνικές Γεύσεις
 • Το μέλι που εμπορεύεται η εταιρεία «Εύκαρπος» είναι υψηλής ποιότητας μέλι που παράγεται και τυποποιείται στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

  Προέρχεται από μελιτώματα, που παράγονται από τα εκκρίματα των φυτών ή εντόμων που απομυζούν τα φυτά και η ποιότητά του, ελέγχεται κάθε χρόνο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

  Το μέλι που προωθεί η εταιρεία «Εύκαρπος» στην ελληνική και διεθνή αγορά, είναι τριών ειδών:

  Το συγκεκριμένο είδος (προέρχεται από τις μελιτώδεις εκκρίσεις του εντόμου Marchalina hellenica γνωστό ως «εργάτης» του πεύκου) είναι μεγάλης θρεπτικής αξία, χάρη στις πολλές και διαφορετικές ουσίες που υπάρχουν στη σύστασή του.
  Το συγκεκριμένο είδος είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο) και φημίζεται για την ιδιαίτερα καλή γεύση του και την χαρακτηριστική του εμφάνιση.
  Το συγκεκριμένο είδος είναι άριστης ποιότητας μέλι, λόγω του εξαιρετικού αρώματος και γεύσης που διαθέτει. Φημίζεται για τις τονωτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες ενώ, δρα προληπτικά για καρδιαγγειακές διαταραχές και έχει ευεργετική δράση σε παθήσεις του ουροποιητικού και πεπτικού συστήματος.
  honey


  Οφέλη


  Από την αρχαιότητα έως σήμερα, το μέλι αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής του ανθρώπου ενώ, θεωρείται ότι έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία του και συμβάλλει στην μακροζωία του. Ειδικότερα, λόγω της γλυκόζης που περιέχει το μέλι, λειτουργεί ως δυναμωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθά αποτελεσματικά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, του ήπαρ και του πεπτικού συστήματος. Επίσης, συντελεί στην καλή λειτουργία του παχέως εντέρου και θεωρείται ότι έχει καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.

 • Efkarpos Greek Honey

   


  Mέλι είναι η φυσική γλυκιά ουσία που παράγουν οι μέλισσες του είδους Apis mellifera από το νέκταρ των φυτών ή από εκκρίσεις ζώντων μερών φυτών ή εκκρίματα εντόμων απομυζούντων φυτά ευρισκόμενα πάνω στα ζώντα μέρη των φυτών, τα οποία οι μέλισσες συλλέγουν, μετατρέπουν αναμειγνύοντας με ειδικές ύλες του σώματός τους, αποθέτουν, αφυδατώνουν, εναποθηκεύουν και φυλάσσουν στις κηρήθρες της κυψέλης, προκειμένου να ωριμάσουν. Οδηγία 2001/110/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

© Copyright 2014 Efkarpos LLC

Built and Powered By LeadGen Media